Skip to product information
1 of 4

Dias MK

ЧАША ЗА ВИНО 6/1 Т26984 032622026984

ЧАША ЗА ВИНО 6/1 Т26984 032622026984

Regular price 5,390 MKD
Regular price Sale price 5,390 MKD
Sale Sold out
Tax included.
ЧАША ЗА ВИНО 6/1 Т26984 03262202698
Овие елегантни чаши за вино доаѓаат од серијата I Meravigliosi на брендот Luigi Bormioli. Овој 6-делен сет чаши за вино се дизајнирани за функционалност. Тенкиот стебло и садот со рамно дно прават да се чувствуваат многу лесно. Садот има блескава јасност и совршен раб, што ги прави многу стилски. Чашите од оваа серија се наменети за љубителите на вино и создаваат совршена рамнотежа помеѓу различните вкусови благодарение на големиот простор за глава. Чашите со капацитет од 700 ml се изработени од SON.hyx кристално стакло.  Чашите можат да се мијат во машина за садови.
⦁    Марка: Луиџи Бормиоли
⦁    Серија: Луиџи Бормиоли и Меравиглиози
⦁    Боја: Транспарентна
⦁    Материјал: Стакло
⦁    Висина: 26 см
⦁    Волумен: 700 ml
⦁    Отпорен на гребење: да
⦁    Вид на вино: Црвено вино
⦁    Количина: Сет од 6

WINE GLASS 6/1 T26984 03262202698
These elegant wine glasses come from the I Meravigliosi series of the Luigi Bormioli brand. This 6-piece set of wine glasses are designed for functionality. The slim stem and flat-bottomed bowl make them feel very light. The bowl has a sparkling clarity and a perfect rim, making them very stylish. The glasses of this series are designed for the wine lovers and create a perfect balance between the different flavours thanks to the large head space. The glasses with a capacity of 700 ml are made of SON.hyx crystal glass. These glasses thus offer good mechanical resistance to shocks. The glasses are dishwasher safe.
⦁    Brand:    Luigi Bormioli
⦁    Series:    Luigi Bormioli I Meravigliosi
⦁    Colour:    Transparent
⦁    Material:    Glass
⦁    Height:    26 cm
⦁    Volume:    700 ml
⦁    Scratch-Resistant:    Yes
⦁    Kind of wine:    Red Wine
⦁    Quantity:    Set of 6
View full details